Burn-out, het belangt iedereen aan

Een globale aanpak van de problematiek van burn-out, van preventie tot begeleiding van de betrokken personen, daaruit bestaat het dienstengamma dat Sensecare voorstelt aan uw organisatie.

De SenseCare aanpak

Een globale en geïntegreerde aanpak:

Wat is er zo bijzonder aan?  Deze aanpak biedt meer dan de gebruikelijke preventie:

  1. Advies aan de onderneming
  2. Begeleiding- individueel en in groep – van de werknemer: het originele ervan is dat de onderneming het initiatief neemt.

Deze begeleiding op maat wordt volledig op elke werknemer afgestemd. De kracht ervan ligt in het multidisciplinaire aspect geleverd door het tandem arts-klinisch psycholoog. Op die manier krijgt elk persoon zijn eigen manieren aangereikt om deze crisis te doorstaan en evenwicht op lange termijn te vinden.

Ontdek het aanbod

De 3 pijlers van de SenseCare aanpak:

SenseCare is een multidisciplinaire benadering afgestemd op elke specifieke situatie. Er zijn 3 interventiefacetten:

Preventie

SenseCare organiseert een gerichte sensibilisering van de hiërarchische lijn, het management en de werknemers. Dit gebeurt in samenwerking met de preventieadviseur psychosociale aspecten en de arbeidsarts. Er kunnen campagnes in de onderneming georganiseerd worden om het opsporen van signalen van stress en burn-out aan te leren. Ook collectieve sensibilisering is mogelijk in de vorm van themaworkshops.

Evaluatie

Opsporing is een delicate zaak want een van de kenmerken van een beginnende burn-out is net de ontkenningsfase: de betrokkene voelt zich vermoeid, soms zelfs uitgeput, niet efficiënt, enz., maar compenseert dit door een bovenmatige inzet die zeer hardnekkig kan worden… vooraleer in te storten. Meestal weigert hij/zij de voorgestelde hulp. SenseCare stelt krachtige instrumenten ter beschikking van de onderneming voor opsporing en diagnose. Die zijn ontwikkeld door psychologen gespecialiseerd in burn-out en wetenschappelijk gevalideerd.

Begeleiding

Het originele van deze begeleiding is dat ze wordt opgestart op initiatief van de onderneming. Ze is ook aangepast aan en op maat van elke gevolgde persoon.
Een multidisciplinaire aanpak,
rond de tandem arts-psycholoog. 

Meer

Uw medewerkers kampen met een burn-out? De SenseCare begeleiding

Een multidisciplinaire begeleiding kan de kansen op werkbehoud gevoelig verhogen of, bij ongeschiktheid, de werkhervatting in betere omstandigheden laten plaatsvinden.

Afhankelijk van de ernst van de toestand van de werknemer biedt SenseCare 4 types begeleiding.

Die begeleiding gebeurt door klinische psychologen en artsen gespecialiseerd in burn-out, professionele coaches, consultants in loopbaanbegeleiding maar ook diëtisten,……

Meer weten

SenseCare in 3 vragen

Presentatie van de SenseCare aanpak door Catherine Choque, SenseCare Business Unit Manager OneVitality, CESI.

Neem contact met ons op